top of page

TONEEL/MUZIEK/CABARET

Nieuw programma

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: JAN T/M APR 2025
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

ABEL VAN GIJLSWIJK

Met AABZ ’22 Tour: Rebranding Anarchisme zorgde Abel van Gijlswijk voor een culturele aardverschuiving van Groningse proporties. Hij bracht een rauw, geëngageerd verhaal in een nieuwe vorm die het midden hield tussen een stand-upshow en hiphopconcert. En haalde daarmee een compleet nieuw publiek naar het theater. De zalen zaten zonder uitzondering vol met jonge mensen.


In seizoen 24/25 maakt Abel een nieuwe voorstelling. Dat doet hij weer samen met Oostpool-huisregisseur Jan Hulst. Bij het ter perse gaan van deze brochure speelt Abel zijn eerste voorstelling nog op de Zwarte Cross en Lowlands, dus is hij in zijn hoofd nog niet bezig met de nieuwe show. Waar hij wel mee bezig is? De misstanden bij Tata Steel. De woningprotesten. Shell die de wereld kapot maakt. En de drang naar een nieuw verhaal voor de toekomst. Dus ja, daar zal die nieuwe voorstelling dan wel over gaan.


Abel: “Het woord van God zal eens te meer gonzen door de Nederlandse theaters. Deze ronde zal ik voor eens en altijd de volledige waarheid omtrent realiteit uit de doeken doen. Verwacht de diepste der ideeën en acrobatische trucs met vuur. Ik ga in zowel letterlijke als figuurlijke zin op pad met een team pyrotechnici.”


Jan: “Misschien de planeten erbij halen? [planeet-emoji]

DE VOLLEDIGE WAARHEID OMTRENT REALITEIT

SPEL: ABEL VAN GIJLSWIJK
REGIE: JAN HULST

> Abel is rapper, zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. We kennen hem van zijn band Hang Youth en zijn solo rap-act Aabz. Van zijn niet aflatende strijd voor een betere wereld. En, sinds afgelopen seizoen, ook van zijn ijzersterke theaterdebuut.

bottom of page