top of page

THEATER, MIME, PERFORMANCE

AFTER US / NA ONS

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: NOV T/M DEC 2024
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

THEATER ROTTERDAM: DAVY PIETERS

In een intiem filmisch portret zoomt Davy Pieters in op de kracht en kwetsbaarheid van de menselijke geest. De oudste vrouw op de aarde. Wat waren die secondes, minuten of dagen waarin zij zich het meest levend voelde? Hoe geef je betekenis aan een leven dat steeds langer wordt? Wat maakte haar, en daarmee ons tot wie we zijn geworden? Een reconstructie van vitaliteit uit het leven van de oudste generaties. In een spierwitte ruimte wordt de vrouw vergezeld door het meest tijdelijke uit onze wereld, een steeds veranderende wolk.


“Weinig is er van de vrouwen uit mijn familie bewaard gebleven, terwijl ze er natuurlijk altijd zijn geweest, als stille krachten. En dat geldt voor veel vrouwen. Waar zullen ze in de toekomst op terug kijken, wat kunnen we nu aan onze geschiedenis toevoegen? Een eerbetoon dat wat ons hoe dan ook vormt, maar waar we soms nog weinig van weten.”


AFTER US is het laatste deel in het vierluik dat Davy Pieters maakt over het opgroeien van de mens in een toekomstige wereld. In het sciencefiction-vierluik staat de menselijke levenscyclus centraal en volgen we de mens van geboorte, jeugd en volwassenheid tot de dood.

“PIETERS HANTEERT WEDEROM EEN ZEER STIJLVASTE REGIEHAND EN ONTWIKKELDE ZEER PRIKKELEND ABSTRACT BEWEGINGSMATERIAAL, WAARIN DE HANDELINGEN VAN HAAR PERFORMERS VOORTDUREND INGRIJPEN OP HAAR SCENOGRAFIE.”

Theaterkrant

CONCEPT & REGIE: DAVY PIETERS
LANGUAGE NO PROBLEM

> Het werk van Davy Pieters kenmerkt zicht door de sterke beeldende, fysieke en filmische stijl. Haar voorstellingen gaan over de mens in een snel veranderende wereld die beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en media.


> AFTER US is het laatste deel uit het vierluik: CRISPR, Not All Is Lost en HEAT.

bottom of page