top of page

PRISCILLA VAUDELLE I.S.M. FRASCATI PRODUCTIES EN THEATERGROEP SUBURBIA

MUZIEKTHEATER

DollHouse

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: OKT T/M NOV 2024
ZAAL: VLAKKE VLOER

PRISCILLA VAUDELLE I.S.M. FRASCATI PRODUCTIES EN THEATERGROEP SUBURBIA

DollHouse gaat over Maggie en Steven. Sinds een jaar zijn zij uit elkaar en proberen hun gezinsleven op een nieuwe manier vorm te geven. Samen hebben ze twee kinderen: Stef en Michael van 19 en 17 jaar.


Maggie heeft in het geheim een grote opdracht in het buitenland aangenomen en daarmee ook haar huis te huur gezet. Dat heeft ze haar ex-man Steven gisteravond verteld, maar de kinderen nog niet. Vanmiddag komen er huurders voor een bezichtiging. Maggie wil daarom graag dat de kinderen naar hun vader gaan zodat ze het nieuws op een ander moment kan vertellen. Ondertussen heeft zoon Michael zich op zijn kamer opgesloten. Niemand weet waarom. In paniek vraagt Maggie Steven om langs te komen. Door Michaels opsluiting komen de familieverhoudingen op scherp te staan. Zorgt dit alles ervoor dat ze Stefs eerste optreden missen?


In DollHouse komen de structuren binnen dit gezin bloot te liggen door scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige bewegingen. Ontroerend, grappig en confronterend.


DollHouse is een coproductie van Priscilla Vaudelle, Frascati Producties en Theatergroep Suburbia.

MUZIKALE VOORSTELLING OVER EEN HUIS MET EEN KRUIS.

CONCEPT EN REGIE: PRISCILLA VAUDELLE
TEKST: TIM VAN DEN HEUVEL
SPEL: SAMANTHA CHERISH WIELKENS, AYRTON KIRCHNER, ERWIN KIENE EN ZOË LIVAY
DRAMATURG: MADELON KOOIMAN
SONGWRITER: ZOË LIVAY
MUZIKALE COACH: GLEN FARIA

> Priscilla Vaudelle (1982) en Tim van den Heuvel (1988) richtten na hun studie samen de stichting LostProject op. Tot 2020 waren zij samen artistiek leider van de stichting. Daarna is Tim verdergegaan als schrijver en acteur, Priscilla bleef als regisseur en artistiek leider verbonden aan LostProject.


> Voor DollHouse hebben zij opnieuw hun krachten gebundeld. Ze bedenken samen, Tim schrijft en Priscilla regisseert. Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is dat zij als co-ouders van hun kind (2018) zichzelf als inspiratie hebben gebruikt om tot het verhaal van DollHouse te komen.


> Priscilla creëerde onlangs de muzikale voorstelling BIMS (2021/2022). Zij maakte eerder ook het ruige Man Down (2017). Sinds drie jaar is Priscilla nieuwe maker bij Frascati. In coproductie met Frascati Producties maakte zij The World Is Yours #TWIY(2019) en SIXTH (2022).

bottom of page