top of page

TONEEL

Het weerzien

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: VOORJAAR 2025
ZAAL: MIDDEN/GROOT

HANS DAGELET & HELEN KAMPERVEEN

Henk en Hedy hadden ooit een relatie. Het was hevig en serieus, maar Henk had al een vrouw. Toen Hedy onverwacht naar Suriname remigreerde, zijn ze elkaar uit het oog verloren.


Nu zijn ze 75 en ontmoeten elkaar weer. Er is muziek en dans. Er wordt geflirt. Het is alsof de veertig jaar ertussen niet hebben bestaan. Het begint als een geweldige avond.


Bodil de la Parra schrijft Het weerzien speciaal voor de door haar bewonderde acteurs Hans Dagelet & Helen Kamperveen. Ze laat zich inspireren door hun eigen verhalen, hun kunstenaarschap, hun overeenkomsten en verschillen en vooral door hun schijnbaar eeuwige jeugd.


De makers aan het woord:

“Ik wil het ook hebben over de verschillen tussen Holland en Suriname, tussen zwart en wit. Alles geschreven vanuit gelijkwaardigheid. En altijd met humor en ook het muzikale aspect een rol geven.” Bodil


“Zoals jullie weten ben ik van het absurdisme, van de abstractie, van de punk in het theater, van de

anarchie.” Hans


“Ik ben iets minder punk dan Hans misschien maar ik zou een niet al te conventionele tekst en situatie ook wel toejuichen.” Helen

IS DE KANS OP EEN GELUKKIGE OUDE DAG SAMEN BINNEN ÉÉN AVOND EN ÉÉN NACHT VERKEKEN?

TEKST: BODIL DE LA PARRA
SPEL: HANS DAGELET EN HELEN KAMPERVEEN

> Hans Dagelet studeerde aan de Toneelschool Arnhem. Sindsdien is hij te zien op het toneel, in films en op tv. Hij ontving verschillende prijzen voor zijn werk, waaronder de Louis d'Or en de Prix Italia.


> Helen Kamperveen woont afwisselend in Nederland en Suriname. Ze speelde veel verschillende rollen op het toneel en werd bekend bij het grote publiek door haar rol in de tv-serie Medisch Centrum West. Ze richtte in Paramaribo de Jeugdtheaterschool OnStage op. Voor haar rol in What is Love ontving ze in 2022 de Colombina.


> Bodil de la Parra is actrice en toneelschrijver. In 2018 oogstte ze lovende kritieken met de voorstelling Het verbrande huis. Een Surinaamse familiegeschiedenis. De gelijknamige roman verscheen in 2020. Ook is ze genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2023 voor het script van De Gliphoeve, dat zij samen met Geert Lageveen en Maarten van Hinte schreef.

bottom of page