top of page

POËZIE/MUZIEK

Liefde in tijden van Hopjesvla

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: JAN T/M MEI 2025
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

JOOST OOMEN & KRUIDKOEK

Jongens praten moeilijk over de liefde. Zeg je er nooit iets over dan ben een hork, doe je het te vaak dan ben je een doetje. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Met een flinke dosis humor en bovenal plezier verkennen dichter Joost Oomen en muzikale heksenketel Kruidkoek nieuwe mogelijkheden om liefde te uiten. Zoetsappigheid is verboden, van seks tot trouwen dient besproken te worden en de hele poëtische en muzikale trukendoos gaat op tafel om het moeras van clichés te omzeilen.


Joost Oomen is dichter, schrijver en performer. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn deelname aan De slimste mens, waar hij de harten van Nederland stal. Zijn dichtbundel Lievegedicht, over de liefde, is de bestverkopende dichtbundel van het afgelopen boekenjaar en werd door de pers lovend ontvangen. Kruidkoek is een muzikale supergroep met leden van o.a. DeWolff, Ronald Snijders en Jeangu Macrooy.


Wanneer Joost en Kruidkoek met zijn vijven spelen lijkt het alsof zij Frank Zappa hebben opgegeten, maar niet voordat zij hem Nederlands hebben geleerd. Eerder brachten ze samen de voorstelling Vruchtjes Eten die op festivals als Oerol, Lowlands en De Parade hoge ogen gooide.

“…NIET ALLEEN EEN THEATRAAL SPEKTAKELSTUK, MAAR OOK EEN SET BIJZONDER CREATIEVE NUMMERS MET TEKSTEN DIE NOG TOT VER IN DE NACHT TOT DE VERBEELDING SPREKEN.”

3voor12 over Vruchtjes Eten


SPEL: JOOST OOMEN EN KRUIDKOEK

> Liefde in tijden van hopjesvla zal in de zomer van 2024 als Parade-voorstelling te zien zijn.


> De bundel Lievegedicht van Joost Oomen is de bestverkochte dichtbundel van het afgelopen jaar.

bottom of page