top of page

THEATER

MASS

NIEUWE VOORSTELLING
PERIODE: APR T/M MEI 2025
ZAAL: MIDDEN

THEATER ROTTERDAM: ERIK WHIEN

[onder voorbehoud van rechten]


Twee echtparen komen samen in een steriel achterafzaaltje, ergens in een anoniem plaatsje in Amerika. Er heeft een hartverscheurend incident plaatsgevonden, waarbij de zoons van beide stellen betrokken zijn. Een van hen is een dader, de ander een slachtoffer. Maar in hoeverre geldt dat voor de ouders?


Erik Whien maakt een theaterbewerking van de debuutfilm Mass (2021) van de Amerikaanse regisseur en scenarist Fran Kranz. Op het moment van schrijven zijn we nog bezig met het verkrijgen van de rechten, we hopen hier snel duidelijkheid over te krijgen.


Naast deze nieuwe voorstelling gaat in seizoen 24/25 het veelgeprezen Verdriet is het ding met veren in reprise. Erik werkt opnieuw samen met Anoek Nuyens in Beste Mensen, een voorstelling met de meest opvallende klimaatspeeches uit de afgelopen vijftig jaar. De zaak Shell, die hij maakte met Anoek en Rebekka de Wit, gaat ook in reprise.

TAAL: NEDERLANDS

> Eerder maakte Erik Whien bij Theater Rotterdam de lovend ontvangen theaterbewerkingen van Verdriet is het ding met veren, Revolutionary Road, Slachthuis vijf en Beckett’s Eindspel.


> De fascinatie voor het verhaal loopt als een rode draad het veelzijdige werk van de regisseur. De mens op toneel, zoekend en tastend naar de juiste woorden. Proberend de chaos van het hoofd, de toestand van de wereld en de kwetsbaarheid van 'in het leven staan' te duiden.

bottom of page