top of page

DANS

MYSTIC

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: 1 MRT T/M 11 MEI 2025
ZAAL: GROOT

SHAILESH BAHORAN, ICK DANS E.A.

Voortbouwend op zijn eerdere werken, zoals SHAKTI en AGHORI, waarin Indiase levensbeschouwing en Hindoestaanse cultuur uitgangspunten vormen, zoekt Bahoran in MYSTIC naar de universaliteit van het mystieke. Hoe kan iets in verschillende culturen, in verschillende tijden, op verschillende plekken, en bij allerlei verschillende mensen eenzelfde ervaring teweegbrengen?


Met een achtergrond in de hiphopcultuur gaat Bahoran in de samenwerking met ICK Dans Amsterdam op avontuur met de dansers van het ensemble met een klassieke/hedendaagse achtergrond. Ook in de muziek wordt een kruisbestuiving gezocht tussen klassiek Indiase vocalen en de spirituele aspecten van de cultuur van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zes muzikanten spelen live mee tijdens de voorstelling.

DE RAFELRANDEN VAN EEN ONWERKELIJKHEID

CHOREOGRAFIE: SHAILESH BAHORAN
COPRODUCTIE VAN: ICK DANS AMSTERDAM, ILLUSIONARY ROCKAZ COMPANY, AMSTERDAMS
ANDALUSISCH ORKEST EN DE MEERVAART
DANSERS: ICK-ENSEMBLE (ICK DANS AMSTERDAM)

> Shailesh Bahoran is een Surinaams-Hindoestaanse choreograaf, danser en theatermaker. Met stevige roots in de hiphopcultuur heeft hij zich zowel solo als met zijn IRCompany gespecialiseerd in de op straat ontstane dansstijlen popping en breaking. Bahoran heeft o.a. gewerkt met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Conny Janssen Danst en ISH Dance Collective.


> Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) treedt op van Granada tot en met Bagdad en heeft meerdere succesvolle theaterproducties op zijn naam staan, waaronder REMLA, ZIEL|ROUH en Jihad van Liefde.


> ICK Dans Amsterdam is inmiddels stadsdansgezelschap van Amsterdam en tekende afgelopen jaren voor diverse nationale en internationale coproducties.


> MYSTIC gaat op zaterdag 1 maart 2025 in première in Meervaart.

bottom of page