top of page

DANS

Oasis

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: OKT T/M DEC 2024
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

DENDEN KARADENIZ - ZERO DANCE THEATRE

Zero Dance Theatre is het eerste urban contemporary dansgezelschap van Nederland. Een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom.


De dansvoorstelling Oasisis een emotionele reis door de woestijn van het leven, waar dansers op zoek zijn naar hun persoonlijke oase. De choreografie verkent de thema’s van veerkracht, zelfontdekking en het vinden van innerlijke vrede te midden van uitdagingen en tegenslagen. In Oasis onderzoekt choreograaf Denden zijn culturele achtergrond en verkent hij de rijke tradities en expressieve bewegingen die zijn erfgoed belichamen, waarbij hij een betoverende reis van zelfontdekking en culturele verbinding creëert door middel van dans.


De Theaterkrant schreef over de vorige voorstelling van Zero Dance Theatre: “Het is onmogelijk om geen kinesthetische ervaring te hebben in de publieksstoel en bewondering te hebben voor waar de lichamen van de performers toe in staat zijn. Geavanceerde technieken uit breakdance vinden een plottwist door de versmelting met connotaties uit de hedendaagse dans en deze synthese is magistraal. Lichamen vliegen in de lucht en landen geluidloos, ledematen en ruggen worden tot het uiterste gestrekt en de spanning in de zaal is om te snijden. Het publiek reageert met tussentijds gejuich en applaus als bijna een ritualistisch teruggeven van energie aan de dansers: opdat zij het mogen volhouden tot het einde.”


De pers over eerdere voorstellingen van Zero Dance Theatre

“Met een choreografie die je moeiteloos je besef van tijd doet verliezen, wil Karadeniz onderzoeken hoe het verleden onze keuzes van vandaag en morgen beïnvloedt” - **** De Volkskrant

"HET IS ONMOGELIJK OM GEEN KINETISCHE ERVARING TE HEBBEN IN DE PUBLIEKSSTOEL EN BEWONDERING TE HEBBEN VOOR WAAR DE LICHAMEN VAN DE DANSERS TOE IN STAAT ZIJN"

Theaterkrant

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: OKT T/M DEC 2024
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

> Artistiek leider/choreograaf Denden Karadeniz is begonnen als breakdancer. Na het afronden van zijn studie aan de dansacademie heeft hij zijn training voortgezet in Los Angeles en Australië, waar hij zich heeft verdiept in de combinatie van breakdance en hedendaagse dans.


> Denden heeft zijn vernieuwende visie vertoond aan het grote publiek tijdens The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance.


> Ook was hij in de theaters te vinden met verschillende urban en moderne dansgezelschappen. Met zijn roots in de urban battle scene, commerciële ervaring op televisie en zijn liefde voor theater draagt hij zijn visie verder met zijn eigen dansgezelschap Zero Dance Theatre.

OASIS OP SUMMER DANCE 2022

bottom of page