top of page

CABARET

RUDIVERSUM

REPRISE
PERIODE: GEHELE SEIZOEN
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

RUUD SMULDERS

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM.


In het RUDIVERSUM gelden andere wetten. Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat weet Ruud te raken met een enkele treffende zin. Een alcoholist eindigt niet in de goot, die eindigt met een hoofdwond in de salontafel.


Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. Hij laat je schateren om het macabere. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer.


In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en verslaving een onderwerp is dat (te) vaak terugkomt in zijn leven.


En hoewel de opties in het RUDIVERSUM oneindig lijken, ontkomen we niet aan één pijnlijke waarheid. Hoe geef je iets een plek in je leven dat je er niet in wil hebben?


“Bij ons liepen de tranen over de wangen” – GeenStijl


“‘BRUUD’ Best bekeken comedy debuut” – BNNVARA

“SMULDERS SLAAT ONS OP HOGE ENERGIE MET EEN SPERVUUR VAN ONTREGELENDE GRAPPEN OM DE OREN”

Theaterkrant

REPRISE
PERIODE: GEHELE SEIZOEN
ZAAL: KLEIN/MIDDEN REGIE: LAURENS KRISPIJN DE BOER

> Bij het grote publiek breekt Ruud door met zijn veelbesproken Minuut van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond, terwijl hij bij het jonge publiek bekendheid verwerft bij YouTuber Dylan Haegens, Hufterproef en Amazon’s Killer Kamp.


> Ruud is al jaren te zien in het theater. Hij begon met zijn fysieke cabaretgroep De Blonde Jongens en Tim, waarmee hij in 2014 het Groninger Studenten Cabaret Festival won. Later speelde hij zowel solo als in projecten met Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong (Schudden) en Guido Weijers.


> Zijn stand-up show BRUUD werd de best bekeken show van NPO3 en zijn tweede comedyspecial Bruter dan BRUUD is net af in samenwerking met Dead Duck Productions (New Kids, Bro’s Before Ho’s en Random Shit).


> Alvast warmdraaien voor Ruud? Vanaf september is hij wekelijks te horen in Spijkers met Koppen.


> RUDIVERSUM gaat op dinsdag 28 november 2023 in première in Diligentia.

bottom of page