top of page

MIME/MUZIEKTHEATER

S O N G O F S O N G S

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: 21 OKT T/M 1 DEC 2024
ZAAL: KLEIN

BOOGAERDT / VANDERSCHOOT

Met de sensuele, muzikale peepshow SONGOFSONGS brengt BVDS in seizoen 24/25 een ecologische orgie naar de theaters. Deze bewegingsvoorstelling haalt inspiratie uit de meest obscure tekst van de bijbel: Het Hooglied. SONGOFSONGS dompelt het publiek onder in een soorten-overschrijdend liefdesspel dat, op de pompende pulse van OTION’s real-life beats, toewerkt naar een panseksueel polyfoon orgasme. Een zoektocht naar een lang vergeten werkelijkheid waar we al meer dan 5000 jaar, en waarschijnlijk al veel langer, deel van uitmaken.


BVDS werkt voor SONGOFSONGS speciaal samen met componist, spoken-word artiest en danser/choreograaf OTION. OTION was recent nog te zien in de theaterhit van Romana Vrede De tijd zal ons leren. Ook componeerde hij sound art voor de tentoonstelling Continue This Thread, die op dit moment te zien is in het Amsterdam Museum.


SONGOFSONGS maakt deel uit van een tweeluik dat in het voorjaar van 2024 wordt ingeluid met een tentoonstelling in MU Hybrid Art House in Eindhoven.

EEN ECOLOGISCHE ORGIE MET HAPPY-ENDINGS

VAN/DOOR: SUZAN BOOGAERDT, BIANCA VAN DER SCHOOT EN OTION
IN SAMENWERKING MET: PERFORMERS KLARA ALEXOVA, MELYN CHOW EN SJAID FONCÉ

> De beroemde bijbeltekst Song of Songs, of het Hooglied, wordt door theologen gedateerd op de 10e eeuw v. Chr.


> De tekst wordt echter vaak in verband gebracht met de Hiëros gamos, het heilige huwelijk van tegengestelden: man-vrouw, god-mens, hemel-aarde, oost-west, vereerd als de rituele vereniging van de Sumerische godin Inanna met de god Dumuzi rondom 3000 v. Chr. Voortkomend uit een veel oudere heilige traditie kan het Hooglied dus worden beschouwd als een oeroude love song.


> In lijn met de eco-feministische interpretatie, die stelt dat het Hooglied veel meer bezingt dan de menselijke heteroseksuele liefde, bewerkt BVDS Song of Songs als een liefdesspel tussen meervoudige en meersoortige lichamelijke verschijningsvormen.

bottom of page