top of page

DANS

Sur(render)

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: FEB T/M APR 2025
ZAAL: GROOT

THEATER ROTTERDAM: ALIDA DORS

Het verleden dat we in ons dragen, de verhalen die doorgegeven worden, de mensen die we in ons leven ontmoeten en de gebeurtenissen waar we onderdeel van zijn… Ze blijven in ons achter. Onder onze huid bevindt zich een storm van beelden, van geuren en geluiden. Ze leiden een eigen leven, en komen vaak onverwacht naar de oppervlakte. In een herinnering, een associatie, een droom.


In Sur(render) vullen dans en filmbeelden elkaar aan, en delen twaalf dansers het podium. Maak je op voor een veelheid aan beelden die je niet kunt vangen maar wel kunt omarmen. Vanuit het geloof dat onze levens vele parallellen kennen, maar ook uniek zijn. En dat elke poging tot een sluitende interpretatie van ons levenspad de kracht van het ongrijpbare ontkent.

“DE BIJDRAGE VAN CHOREOGRAAF ALIDA DORS IS VAN ONSCHATBARE WAARDE.”

★★★★★ NRC over 'The Story of Travis'

CHOREOGRAFIE & CONCEPT: ALIDA DORS

> Theatermaker en choreograaf Alida Dors (1977) belichaamt de principes vanuit de hiphopcultuur: learning by doing, crew mentality en each one teach one. De meerstemmigheid van haar teams klinkt door in al haar voorstellingen. Met de eigenheid van elk crewlid, met tekst, met muziek, en een krachtige, rijke danstaal is één en één in Alida’s werk altijd minimaal drie. Haar avontuurlijke dance chronicles bevatten invloeden uit hiphop en moderne dans en zijn sociaal en politiek bewust, urgent en relevant.


> Alida Dors is sinds 2021 artistiek directeur van Theater Rotterdam, ze maakte hier al vanaf seizoen 2017/2018 verschillende producties. Na R.I.O.T., Primisi en Closed Eyes is Sur(render) Dors’ vierde grote productie bij TR. Afgelopen seizoen maakte Dors samen met Romana Vrede en Well Made Productions dé theaterhit The Story of Travis.

bottom of page