top of page

THEATER ROTTERDAM EN WELL MADE PRODUCTIONS

THEATER

The Story of Travis

HERNEMING
PERIODE: DEC 2024 T/M JAN 2025
ZAAL: GROOT

THEATER ROTTERDAM EN WELL MADE PRODUCTIONS

The Story of Travis, dé theaterhit uit seizoen 22/23 komt terug!


In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck, Jetty Mathurin en Howard Komproe nemen je mee op een reis door het leven van Travis. De toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.


Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt De Maesschalck & Yamill Jones) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de hoop die zijn familie op hem gevestigd had. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.


"The Story of Travis is meeslepend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap." - ★★★★ de Volkskrant


"Romana Vrede levert als debuterend regisseur een muzikaal zinderend meesterwerk." - Parool


“Een aangrijpend, universeel familieportret.” - ★★★★★ Leeuwarder Courant


"The Story of Travis is een rijke voorstelling die zijn weerga niet kent." – PaarsPaars

“VERPLETTERENDE FAMILIEKRONIEK IS DROOMDEBUUT ROMANA VREDE”

★★★★★ NRC

TEKST: ESTHER DUYSKER
REGIE: ROMANA VREDE
CHOREOGRAFIE: ALIDA DORS
SPEL: DIONNE VERWEY, HOWARD KOMPROE, JENNIFER MUNTSLAG, JETTY MATHURIN, JOY WIELKENS, RUURT DE MAESSCHALCK, RITZAH STATIA EN YAMILL JONES
COPRODUCTIE MET: WELL MADE PRODUCTIONS

> The Story of Travis werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2023.


> De Wijkjury Amsterdam selecteerde de voorstelling als de "Keuze van de Wijkjury".


> Ritzah Statia werd genomineerd voor de Colombina voor haar rol als Ma.


> Groot gemonteerde bi-culturele verhalen voor een divers publiek zijn nog altijd sporadisch, terwijl de tijdgeest enorme sprongen voorwaarts maakt. Met Travis leveren Well Made Productions en TR een grote bijdrage aan een meerstemmig Nederlands theaterveld.

bottom of page