top of page

MUZIEK

Van Morricone tot Aznavour

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: APR T/M MEI 2025
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

ERIC VLOEIMANS & JÖRG BRINKMANN

De wereld van Vloeimans is groot. Zijn muziek reikt van grote orkesten als de Marinierskapel en de Holland Baroque tot de ensembles Gatecrash en HOTSPOT en kleinere bezettingen zoals de trio’s Levanter en Oliver’s Cinema.


Tot Vloeimans’ favoriete bezettingen behoort ook de duo formatie, waarin de intieme, sfeervolle aspecten van zijn muziek optimaal tot hun recht komen - zoals overtuigend is gedemonstreerd in zijn duo's met harpist Remy van Kesteren, flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, accordeonist Will Holshouser en pianist Juan Pablo Dobal.


Een musicus met wie Vloeimans zich nauw verbonden voelt is de Duitse improvisator Jörg Brinkmann, een alleskunner op zijn cello. Hij strijkt, plukt, en speelt er zelfs gitaar op. Ook weet hij met behulp van elektronica rijke soundscapes en groovende loops te creëren, die on the spot ontstaan. Sinds Vloeimans de cellist leerde kennen in groepen van Componist des Vaderlands Martin Fondse heeft hij vaak met hem samengewerkt.


In hun nieuwe programma combineren beide musici eigen werk met composities van Ennio Morricone én het erfgoed van Charles Aznavour en andere grote chansonniers.

"EEN POËTISCH KLANKVELD"

Jazzism over 'Wild Port of Europe'

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE: APR T/M MEI 2025
ZAAL: KLEIN/MIDDEN

> Brinkmann maakt deel uit van het succesvolle trio Oliver’s Cinema en speelde een belangrijke rol in Vloeimans muziek voor de film Wild Port of Europe.


> Wild Port of Europe toerde in 2022 langs de Nederlandse theaters en voor de gelijknamige cd ontving VloeiMans een Edison-nominatie.

bottom of page