top of page

CABARET

Vrijdag doemsdag

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE:GEHELE SEIZOEN
ZAAL: MIDDEN/GROOT

REMKO VRIJDAG

Het moest er natuurlijk een keer van komen: Remko Vrijdag gaat solo. Halleluja! Hij deed al eerder een triootje, met De Vliegende Panters, en een duo, met Martine Sandifort. Hij deed grote musicals, films, tv en toneel, maar waarom het toneel delen als je zelf zoveel kunt en te vertellen hebt?


Vanuit de gedachte ‘wat als ik de laatst overgebleven mens op aarde zou zijn’ schrijft Remko momenteel, samen met toneelschrijver Peer Wittenbols, en onder regie van Titus Tiel Groenestege, zijn eigen ‘post-apocalyptic comedy’.


Het zal een bizarre speeltuin worden, eentje voor volwassenen die tegen het donker kunnen, waarin al zijn talenten hun goddelijke gang kunnen gaan: imitaties, zang, comedy, typetjes, drama. Iets wat zich razend-snel heen en weer beweegt tussen cabaret, toneel en kleinkunst. Ambitieus, diep, retegrappig en zijn meest persoonlijke programma tot nu toe.

"EEN VAN DE HOOGTEPUNTEN IS EEN SCÈNE WAARIN VRIJDAG TRANSFORMEERT IN EEN HEFTRUCK-CHAUFFEUR DIE ALLEEN MAAR ‘O, NOU, EH’ KAN UITBRENGEN."

★★★★★ de Volkskrant over 'Voorlopig voor altijd'

NIEUW PROGRAMMA
PERIODE:GEHELE SEIZOEN
ZAAL: MIDDEN/GROOT

> Remko maakte met De Vliegende Panters vijf bewierookte theatershows en twee tv-series.


> Met Martine Sandifort maakte hij vier progamma’s. De laatste twee werden beide genomineerd voor de Poelifinario.


> Voor zijn rol als Willy Wonka in de musical Charlie and the Chocolate Factory werd hij afgelopen seizoen genomineerd voor een Musical Award.


> Komend seizoen speelt hij Hercule Poirot in Agatha Chistie’s Murder on the Orient Express.


> Oh ja - hij was ook Mark Rutte. Maar die heeft hij weggepest.

bottom of page