top of page

THEATER

Zandweg 17, Wormer

REPRISE
PERIODE: NAJAAR 2024
ZAAL: GROOT

MARCEL VAN ROOSMALEN & EVA HOEKE

In het najaar van 2017 verhuizen Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke van hun bovenwoning in Amsterdam naar een oude schoolmeesterswoning in Wormer, midden in het dorp.


“Eindelijk ruimte”, denkt Marcel. “Grappig, terug naar huis”, denkt Eva. Maar daar komen ze al snel op terug. Wat begon als een sprookje bleek algauw een boze droom. En was het na vijf jaar vol verhalen tijd om te vertrekken.


Hun huis stond acht maanden te koop, werd op Funda 350.000 keer bekeken en na elf bezichtigingen verkochten ze het, eindelijk, afgelopen zomer. Over dit avontuur maken ze samen de voorstelling Zandweg 17, Wormer.


Een voorstelling over misverstanden, buren, barbecueën en altijd wind tegen.

"ZULLEN WE ANDERS GELD INZAMELEN VOOR EEN HUIS ZODAT HIJ WEER NAAR AMSTERDAM KAN? IK STORT GRAAG."

Lianne Kooij op de Facebookpagina 'Je bent een Wormerlander als...'

TEKST EN SPEL: MARCEL VAN ROOSMALEN EN EVA HOEKE
REGIE: WIMIE WILHELM

> Marcel van Roosmalen (Arnhem, 1968) is journalist, columnist en (reportage)schrijver. Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om. Marcel maakte recent met Gijs Groenteman de succesvoorstelling De Pannekoekencaravan en bracht de boeken TOTAALen TOTAAL 2 uit.


> Eva Hoeke (Krommenie, 1979) is journalist en schrijft een wekelijkse column voor Volkskrant Magazine. Verder interviewt ze voor o.a. de Volkskrant en LINDA. en was ze tafeldame bij DWDD. Eerder verscheen van haar de bundel De stad, de kroeg en de man en Als het maar niet op ons lijkt, het boek dat ze samen met Marcel schreef.

bottom of page