BeauSchneider en BritteLagcher_Constella

 BRITTE LAGCHER
& BEAU SCHNEIDER 

CONSTELLATIONS

BRITTE LAGCHER & BEAU SCHNEIDER
CONSTELLATIONS

Een kosmische liefde.

 

Marie en Roland ontmoeten elkaar op een feestje. Zij is natuurkundige, hij imker. Ze gaan wat drinken, of misschien wel niet.  Ze worden hopeloos verliefd. Of één van de twee is al verloofd. Misschien leven ze nog lang en gelukkig. Misschien niet lang, maar tragisch kort.

 

Vanuit de meest klassieke opzet – jongen ontmoet meisje - vertelt Nick Payne’s Constellations oneindig veel verhalen. Staat de toekomst in de sterren? Of hangt ons leven van toeval aan elkaar? Constellations gaat over vrije wil en vriendschap. En over de multiversumtheorie. Maar ook over honing. En liefde. Een kosmische liefde!

 

Een geraffineerde reis vol spetterend acteerwerk. Soms vrolijk en speels, altijd oprecht en verrassend. Constellations was te zien van West End tot Broadway en van China tot Peru. Een voorstelling voor iedereen die wel eens verliefd is geweest!

OVER DE VOORSTELLING EN DE MAKERS

Nick Payne won als jongste schrijver ooit met Constellations de prestigieuze Evening Standard Theatre Award. Op Broadway werd het stuk gespeeld door Jake Gyllenhaal (zijn Broadway debuut!) en Ruth Wilson. Ruth Wilson werd genomineerd voor een Tony Award voor haar rol. Constellations is sinds de eerste uitvoering in Londen gespeeld van China tot Peru en van de VS tot Australië.

 

Regisseur Laurens Krispijn de Boer studeerde in 2012 af aan de ATKA. Na zijn afstuderen maakte hij onder andere de Opera Becoming the system bij de Diamantfabriek, de muziektheatervoorstellingen Cosima en De Koperen Tuin bij Certo productions en de voor de Neerlands Hoop genomineerde cabaretvoorstelling Ik beloof niks van René van Meurs. In zijn werk staat vaak het breken met de regels en het onvervuld verlangen centraal.

 

Britte Lagcher (1989) en Beau Schneider (1988) studeerden in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en zijn al meer dan tien jaar beste vrienden. Vorig seizoen speelden zij voor het eerst samen in de toneelbewerking van de bestseller Hendrik Groen een hoogbejaard liefdeskoppel. Met 50.000 bezoekers de best bezochte toneelvoorstelling van dat seizoen.

 

Britte is sinds haar afstuderen met regelmaat te zie in films en series als Redbad, Ramses en Overspel. Verder speelde ze een van de hoofdrollen in de series Suspects en Meisje van Plezier. Op het toneel speelde Britte onder andere bij Orkater, Het Amsterdamse Bostheater en George & Eran producties.

 

Beau debuteerde bij Orkater in Breaking The News (regie Gijs de Lange). Het grote publiek kent hem van GTST, waar hij vier seizoenen de rol van Tim Loderus speelde. In 2013 stond Beau met zijn vader Eric Schneider op het toneel in David Mammets A Life in the Theatre. De Volkskrant roemde Beau’s perfecte tekstbehandeling in de door Jibbe Willems bewerkte versie van Eyes Wide Shut (2016) bij Toneelgroep Maastricht. Datzelfde jaar speelde hij de hoofdrol in de bekroonde familiefilm Meesterspion.

IN DE MEDIA

THEATERKRANT
favoriet-txt.png
THE NEW YORKER
★★★★
THE NEW YORKER
THE NEW YORKER

TRAILER

CREDITS

Spel: Beau Schneider en Britte Lagcher
Script: Nick Payne

Regie: Laurens Krispijn de Boer

Vertaling: Peter de Hoog

Beeld: Anne van Zantwijk

 

SPEELLIJST

Onderstaande speellijst wordt realtime bijgewerkt. Mogelijk zijn nog niet alle tickets via onderstaande theaters in de verkoop. Houd er rekening mee dat speeldata te allen tijde nog kunnen wijzigen.

DOWNLOADS

 

DOWNLOAD
PUBLICITEITSTEKST

BeauSchneider en BritteLagcher_Constella

DOWNLOAD

PUBLICITEITSBEELD

Constellations_scenefotografie_(c)Anne v

DOWNLOAD

SCÈNEFOTO'S

Beau-Britte.png

DOWNLOAD

TRAILER

TECHNISCHE LIJST

LICHTPLAN

©2021 door Theaterbureau de Mannen

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon