Close to You: songs from the 70s

Fay Claassen & Band

Fay won voor haar inmiddels 9e album Luck Child maar liefst 2 Edisons! Met haar herkenbare timbre is zij ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz & crossover.

 

In 2017 werd Fay gevraagd om mee te werken aan een album met evergreens voor het Prinses Maxima Fonds. De ontmoeting met liedjes als One day I’ll fly away en Killing me softly overviel Fay zo positief, dat er een sterke wens ontstond een programma te maken. Voor Close to You gaat Fay terug naar deze muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift.

 

Fay Claassen is bekend als de beste jazzzangeres van Nederland, en behoort vocaal tot de Europese top! Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen, verruimt zij de laatste jaren haar muzikale horizon en overtuigt daarbij het publiek met verrassende eigen versies van bekende songs. Ze ontving al eerder een Edison , een "Gouden Plaat" en de "Chet Baker Award".

Zang: Fay Claassen

Piano, toetsen: Karel Boehlee

Gitaar: Peter Tiehuis

Basgitaar: Theo de Jong

Fotograaf: Stef Nagel

AGENDA

© 2019 door TbdM/ERW

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon