OperaZuid_Goud!%20(c)%20Bjorn%20Frins_lr

OPERA ZUID

GOUD!

OPERA ZUID GOUD!

Wil jij ook altijd meer? De nieuwste telefoon? Nog een trui? Of ben je gelukkiger zonder wensen? Deze eigentijdse kinderopera draait om een actueel thema: hebzucht. Een muzikaal sprookje voor kinderen én ouders.

Ook al zijn Jacob en zijn ouders arm, ze zijn wel gelukkig. Op een dag vangt Jacob een speciale vis. ‘Gooi me terug in de zee,’ zegt de vis. ‘Dan geef ik je alles wat je wenst.’ In een flits sieren gloednieuwe schoenen zijn voeten. Ook vader en moeder willen schoenen, een groot huis, mooie vakanties…  Met elke nieuwe wens wordt Jacob ongelukkiger, worden de ouders ontevredener, wordt de vis dunner en dunner en de zee ruwer en ruwer – totdat een grote storm alles meevoert.

Componist Leonard Evers schreef Goud! in 2012, op een libretto van Flora Verbrugge. Zij baseerden zich op een sprookje van de gebroeders Grimm. Evers componeerde spannende muziek op verschillende slagwerkinstrumenten, zoals een marimba, een vibrafoon, bekkens en trommels. Allemaal instrumenten die de geluiden van de zee en de vis verklanken. Een zangeres en een slagwerker spelen, zingen en musiceren en brengen het verhaal op het podium tot leven.

Wat is een normale wens en wat mateloze hebzucht? En welke gevolgen heeft onze hebzucht op de natuur? Serieuze vragen voor een kinderopera. Toch is Goud! niet zwaar op de hand. Humor, poëzie en muziek maken deze opera tot een avontuur voor jong en oud.

De opera duurt ongeveer één uur, zonder pauze en wordt in het Nederlands uitgevoerd.

SCÈNEFOTO'S

1/1

TRAILER

CREDITS

Regie: Kenza Koutchoukali

Componist: Leonard Evers

Libretto: Flora Verbrugge

Jacob: Nienke Nasserian Nillesen / Vera Fiselier

Slagwerk: Laura Trompetter / Jennifer Heins

Scenografie: Amber Vandenhoeck
Kostuums: Leo van den Boorn
Dramaturgie: Wout van Tongeren
Licht: Cor van den Brink

Co-productie van de Nationale Opera & Ballet en Opera Zuid.

Beeld: Bjorn Frins

 

SPEELLIJST

Onderstaande speellijst wordt realtime bijgewerkt. Mogelijk zijn nog niet alle tickets via onderstaande theaters in de verkoop. Houd er rekening mee dat speeldata te allen tijde nog kunnen wijzigen.

DOWNLOADS

 

DOWNLOAD
PUBLICITEITSTEKST

OperaZuid_Goud!%20(c)%20Bjorn%20Frins_lr

DOWNLOAD

PUBLICITEITSBEELD

03. OperaZuid_Goud (c) Tonnie van Gessel

DOWNLOAD

SCÈNEFOTO'S

Screengrab_trailer_Goud.png

BEKIJK

TRAILER

TECHNISCHE LIJST

LICHTPLAN

©2021 door Theaterbureau de Mannen

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon