The Story of Nina Simone

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Sabrina Starke

Samen met singer-soul-writer Sabrina Starke zoekt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me be Misunderstood, Ain’t Got No – I Got Life en veel meer moois. Ode aan jazz- en soullegende en human rights activiste Nina Simone!

 

Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten.

 

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Dat ze naast de concertzalen ook in het clubcircuit spetterende shows kunnen geven, lieten ze eerder al zien met o.a. Hammondlegende Dr. Lonnie Smith en Shirma Rouse.

 

Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Sabrina heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar hartverwarmende muziek. Waaronder twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards.

Fotograaf: Kern Thompson en Photograph by Jack Robinson, the Jack Robinson Archive, LLC; www.robinsonarchive.com

P e r s b e r i c h t

 

Tournee The Story Of Nina Simone wordt verplaatst naar voorjaar 2021
 

Amsterdam, 12 november 2019 – Onze succesvolle gezamenlijke productie The Story of Nina Simone met zangeres Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, gepland voor dit najaar kan helaas geen doorgang vinden. De gezondheid van Sabrina Starke laat dat niet toe. De tour wordt daarom, in overleg met theaterbureau de Mannen en op deze korte termijn verplaatst naar het voorjaar 2021.

 

Voor de vrijgekomen data uit de speellijst biedt The Jazz Orchestra of the Concertgebouw verschillende alternatieve programma’s aan. Het publiek dat kaartjes heeft gekocht voor dit concert, krijgt vandaag bericht van het desbetreffende theater meer informatie over de tickets en het alternatieve programma.

 

AGENDA

© 2020 door TbdM/ERW

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon