Olga Zuiderhoek_Wat er ook gebeurt, er k

OLGA ZUIDERHOEK

WAT ER OOK GEBEURT,
ER KLINKT MUZIEK

OLGA ZUIDERHOEK WAT ER OOK GEBEURT, ER KLINKT MUZIEK

Olga Zuiderhoek heeft de leukste muziekverzameling van Nederland. Haar man, componist Willem Breuker (1944-2010), verzamelde uiteenlopende soorten muziek. Zijn verzameling leerde haar hartverscheurende èn grappige liederen kennen. Liederen die haar hielpen de 20e eeuw beter te begrijpen. Toch is er ook veel dat ze niet kan begrijpen. Olga vertelt haar verhaal aan de hand van liedjes die haar nooit in de steek lieten.

 

Liedjes van en door Louis Davids, Dirk Witte, Pisuisse, Johnny & Jones, Ischa Meijer en Willem Wilmink. Soms zingt Olga ze zelf en anders zingt ze mee. Liedjes, voor velen onbekend, maar waar we apetrots op mogen zijn.

 

Kortom, een show van Olga onder de titel 'Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek', naar het refrein van Wintertenen, luizen en eczeem, een lied van haar beste vriend Ischa Meijer.

 

Het wordt een persoonlijk relaas. En! Er valt ook te lachen.

Over Olga Zuiderhoek:

Olga Zuiderhoek werd geboren in 1946, midden in de twintigste eeuw. Ze was lid van het Werkteater, speelde bij Orkater en De Mexicaanse Hond. Ze speelde in films van Alex van Warmerdam, Theo van Gogh en Pieter Kramer, tv-series van Paul de Leeuw en Wim T. Schippers en toneelstukken die Paul Haenen, Judith Herzberg en Frank Houtappels speciaal voor haar schreven.

 

Haar liefde voor muziek leidde al vaker tot mooie en succesvolle voorstellingen. Vooral de Amsterdamse kerstvoorstelling Vrede op Aard / kerstmis in Amsterdam samen met Kees Prins waren sinds 2007 jarenlang een groot succes.

 

Bij het grote publiek is ze de laatste jaren vooral bekend door haar glansrollen naast Kees Hulst en André van Duin (Het geheime dagboek van Hendrik Groen) en Monic Hendrickx (Penoza).

CREDITS

Spel: Olga Zuiderhoek

Regie: Kees Prins
Dramaturgie: Liet Lenshoek 

Samenwerking tekst: Tommie van Eck
Montage beelden: Peter Claassen

Beeld: Annaleen Louwes

 

SPEELLIJST

Onderstaande speellijst is nog niet compleet. We werken er momenteel hard aan om de tournee van seizoen 2020-2021 in te plannen. Mogelijk zijn nog niet alle tickets via onderstaande theaters in de verkoop. Houd er rekening mee dat speeldata te allen tijde nog kunnen wijzigen.

DOWNLOADS

 

DOWNLOAD
PUBLICITEITSTEKST

Olga Zuiderhoek_Wat er ook gebeurt, er k

DOWNLOAD

PUBLICITEITSBEELD

DOWNLOAD

SCÈNEFOTO'S

DOWNLOAD

TRAILER

TECHNISCHE LIJST

LICHTPLAN

©2020 door Theaterbureau de Mannen

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon