Revolutionary Road

Theater Rotterdam: Erik Whien i.s.m. Toneelschuur Producties

Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

 

Het Nederlands Theater Festival 2018 selecteerde Revolutionary Road als één van de beste voorstellingen van seizoen 17/18. Alejandra Theus ontving voor haar rol als April Wheeler bovendien een nominatie voor de Theo d’Or 2018.

 

Op meedogenloze wijze fileert Revolutionary Road de droom van het gelukkige gezinsleven. Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Maar het besluit om een nieuw leven te beginnen, heeft meer gevolgen dan verwacht.

 

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Zijn veelgeprezen roman Revolutionary Road wordt door velen gezien als een moderne klassieker. Erik Whiens toneelbewerking zindert en kruipt onder de huid, met indrukwekkend spel van topacteurs Jacob Derwig, Teun Luijckx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom.

 

Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

“Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd.” – NRC

 

“IJzingwekkend goed.” – Groene Amsterdammer

 

Tekst: Richard Yates

Bewerking: Jacob Derwig

Regie: Erik Whien

Dramaturgie: Casper Vandeputte

Spel: Jacob Derwig, Teun Luijkx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom

Decor: Marc Warning

Licht: Casper Leemhuis

Kostuums: Rebekka Wörmann

Muziek: Floris Verbeij

Coproductie Theater Rotterdam en Toneelschuur Producties

Uitvoerend producent: Theater Rotterdam

Fotograaf: Annaleen Louwes

 

AGENDA

©2020 door Theaterbureau de Mannen

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon