SCHOOLVOORSTELLINGEN

VOOR DOCENTEN, MIDDELBARE SCHOLIEREN OF BASISSCHOOLLEERLINGEN

 

VOOR DOCENTEN

Organiseert u een studiedag, conferentie of ander evenement voor het team van uw onderwijsinstelling? Op zoek naar een luchtige opening van de dag, afsluitend optreden of een dagvoorzitter? Theaterbureau De Mannen helpt u graag ! Johan Goossens en Frank van Pamelen zijn twee van onze vele artiesten die veel ervaring hebben met het verzorgen van een optreden voor docenten en onderwijsondersteunenden.  

JOHAN GOOSSENS

Cabaretier / ROC docent

 

Cabaretier en docent Goossens vertelt smakelijk over zijn dagelijkse belevenissen op een ROC. Beginnend bij zijn sollicitatiegesprek:

 

- “Heb je een lesbevoegdheid?” vraagt de directeur.

- “Nee.”

- “Heb je ervaring in het MBO?”

- “Ook niet.”

- “Goed. Je kunt morgen beginnen. Je hebt dertien klassen.”

 

Zo begon Johans avontuur als MBO-docent. Hij maakte er een hilarische en soms confronterende voorstelling over. Gegarandeerd herkenbaar voor onderwijzend personeel. Over orde houden, spijbelende leerlingen, managers, de humor van niveau twee en pistolen in de klas.


Goossens’ show over het ROC werd genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop voor het meest veelbelovende cabarettalent 2013. Zijn bundel columns over het lesgeven Wie heeft er wel een boek bij zich? telt inmiddels zeven drukken.


De pers over Johans programma:


‘Sterk cabaret over lesgeven op ROC. Hij schetst de dilemma’s waarvoor een leraar in diverse situaties komt te staan.’ - NRC Handelsblad


‘Goossens vertelt zeer luchtig over zijn ervaringen. Hij spreekt bijna liefdevol over zijn leerlingen, die soms pistolen mee naar school nemen.’ - Het Parool

Please reload

FRANK VAN PAMELEN

Cabaretier / Woordkunstenaar

 

Weet u waar de naam van de band AC/DC vandaan komt? Frank van Pamelen wel: het is het rijmschema van hun grootste hit ‘Whole Lotta Rosie’. En dat de economie in de USA het zwaar te verduren heeft vindt hij ook niet gek, aangezien Verenigde Staten een anagram is van ‘Negatieve Trends.’


Complot is een avontuurlijke en buitengewoon geestige cabaretvoorstelling van de man die volgens het Algemeen Dagblad kan toveren met taal ‘zoals Johan Cruijff dat met de bal kon’. Van Pamelen rijgt zijn samenzweringstheorieën aaneen tot een verbluffend geheel, dat zijn publiek maar één conclusie laat: het leven is een schokkende aaneenschakeling van bizarre complotten.


Frank van Pamelen trok jarenlang met Jan J. Pieterse langs de theaters met programma’s als De Open Dichtshow en Mannen van Taal. Hij is nieuwsdichter op Radio 1, huiswoordenaar van Radio 2 en veelgevraagd columnist en liedschrijver. Ook maakte hij tientallen voorstellingen op maat voor onderwijsinstellingen als VU, Tilburg University, Fontys, Avans en InHolland, voor studenten en docenten.

 

De pers over Frank van Pamelen:

 

"Rijmfenomeen" - de Volkskrant

 

"Blinkt uit in taalvirtuositeit" - Trouw

 

"Tovert met taal zoals Cruijff dat met de bal kon" - AD

Please reload

VOOR MIDDELBARE SCHOLIEREN

Speciaal voor alle stoere 12 + kids komen Oeloek, Lieve Bertha

of Jochen Otten graag de klas op zijn kop zetten! Kies je voor het absurdistische fysieke cabaret van viertal Oeloek, de mooie muziek en YouTube hits van Lieve Bertha of de rake grappen van Jochen?

JOCHEN OTTEN - OPGEKROPTE WOEDE

Stand-up / cabaret

"Mijn moeder was er nooit voor mij. Ik heb mijn eigen navelstreng door moeten knippen omdat mijn moeder niet bij de bevalling kon zijn."

Jochen Otten is bij het grote publiek bekend van de het tv-programma Sluipschutters. Hij schreef jarenlang voor Dit was het Nieuws en Spijkers met Koppen en hij is lid van de Comedytrain. Tevens is hij elk theaterseizoen met een soloprogramma te zien in de Nederlandse theaters, Voor zijn cabaretcarriere was hij 8 jaar lang docent Nederlands, literatuur en CKV/drama, waar hij afscheid van moest nemen om zich te kunnen richten op zijn theatercarriére. Hij mist het onderwijs en de leerlingen echter nog altijd, dus komt hij heel graag naar jullie toe!

De voorstelling gaat over hoe je jeugd en met name de relatie met je ouders invloed heeft op de rest van je leven. Jochen laat grappen over elkaar heen buitelen en ongemerkt komen thema's als onverwerkt verdriet, boosheid en opgekropte woede aan de orde. Zijn opborrelende agressie en de momenten waarop hij de wereld niet begrijpt zijn voor leerlingen herkenbaar en reden tot grote lachuitbarstingen. 

De pers over Jochen:

 

“Even schrijnend als geestig. Otten weet haarfijn de juiste toon te zetten. Hilarische scenes.” (Annet de Jong, De Telegraaf)

 

“Het wordt moeilijk om niet in een slappe lach te blijven hangen” (Jeroen Bakker, On Stage/ theater.nl)

 

“Otten heeft zelfspot, deinst niet terug voor droge humor en heeft een perfecte timing. Zijn grappen zijn doordacht, diepgaand. Hij zorgt voor een continue lach en drijft zo heerlijk de spot met de dingen van alledag.” (Anne Kleijne, cabaret.nl)

Trailer van de voorstelling:

Please reload

OELOEK

Theatergroep / fysiek cabaret

 

Oeloek maakte de afgelopen seizoenen naam met fysiek cabaret waarin ontroerende, intieme momenten werden afgewisseld met spectaculair theatervuurwerk.

 

Wat Oeloek maakt is tragikomisch, absurd en onbeschrijflijk grappig. Eerder speelde Oeloek onder eindregie van Martin van Waardenberg twee door zowel pers als publiek omarmde voorstellingen: De Nacht van de Nasmaak en Prille Roest. Met de aanmoedigingsprijs voor cabarettalent, de stijgend applaus stipendium, op zak, komt Oeloek nu met OpSchmùck.

OpSchmùck is een voorstelling over te veel franje, overbodige versiering en loze beloftes. In een tijd waarin alles verkoopbaar is en aan de man gebracht moet worden, komt Oeloek met nu al de meest legendarische theater-mega-hit-sensatie- life changing - bucketlist vernietigende- oerknal-overtreffende voorstelling van het seizoen!*

(*Mocht Oeloek dit op een of andere manier niet waar kunnen maken, dan wordt het natuurlijk gewoon weer een avond vol absurde situaties, bizarre teksten, muzikale uitspattingen, verrassende wendingen, halsbrekende toeren en een hoop zooi.)

Please reload

LIEVE BERTHA

Muzikaal duo / YouTube vloggers

 

De lefgozers van Lieve Bertha (Koen Brouwer & Rens Polman) maken geen cabaret, geen film, geen popmuziek. En toch ook allemaal wel. Spontaan, recht voor zijn raap, met veel humor en lef.

 

De twee heren besloten op hun tiende om samen artiest te worden, mooie dingen te maken en die aan heel de wereld te laten zien. En dat doen ze. Ze zijn autodidact en naturel, schrijven en zingen samen liedjes en maken filmpjes waarin ze mensen en zichzelf verrassen en uit hun comfort zone trekken. 

Natuurlijk kennen we Lieve Bertha al als populaire YouTube-sterren. De jongens geloven dat je pas echt een avontuur beleeft als je niet weet wat je te wachten staat, en alles resulteert dan ook in hilarische situaties en ontmoetingen. Van hun eigen worstelingen met het leven en de liefde tot waargebeurde verhalen van mensen om hen heen: het zou zomaar kunnen gebeuren dat je ineens sterk het idee hebt dat het liedje over jou gaat. Wie weet inspireren ze je zelfs om eindelijk werk te maken van je stoutste dromen en zelf op avontuur te gaan.

Please reload

 
 

VOOR BASISSCHOOLLEERLINGEN

Ook voor de allerkleinsten verzorgen wij volop vermaak! VET Kindercabaret komt graag naar uw school om de boel op stelten te zetten. Met hilarische sketches en lekkere liedjes over herkenbare situaties trekken de zussen Nellerike en Sjamke samen met een VETboy fysiek en verbaal alles uit de kast als VET kindercabaret! 

VET KINDERCABARET

Cabaret / theatergroep

 

VET kindercabaret is cabaret voor kinderen én hun ouders, opa’s en oma’s! Vet hard lachen om en met elkaar.

 

Hilarische sketches en lekkere liedjes over herkenbare situaties. Vals spelen bij kwartetten, gezeur van ouders aan tafel en van kinderen op de achterbank van de auto, vaders en moeders die alleen maar met hun telefoons bezig zijn, irritante regelmoeders, kinderen die zich verveeeeeeeeeeleeeeennn. En vele typetjes zoals goochelaars, Spaanse dames, slissende en spugende kinderen met vreemde namen, hijgende honden. En natuurlijk ook grote overdrijvingen bij: angst voor spinnen, verliefd zijn, verwende kinderen, gepeste kinderen, paniek, aanstellerij, doodje spelen……

Al bijna 10 jaar trekken de zussen Nellerike en Sjamke samen met een VETboy fysiek en verbaal alles uit de kast als VET kindercabaret! 

Please reload

INTERESSE?

Interesse in één van onze schoolvoorstellingen? Stuur ons een bericht via info@theaterbureaudemannen.nl of via onderstaand formulier. Telefonisch staan wij u ook graag te woord via 020 - 30 34 721. 

 

© 2019 door TbdM/ERW

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon