YORA RIENSTRA

UP

YORA RIENSTRA UP

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering.

 

In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

 

Emma betrekt ons zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof we ze zelf ondergaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

IN DE MEDIA

THEATERKRANT
THEATERPARADIJS
★★★★
I LOVE THEATER

SCÈNEFOTO'S

1/1

TRAILER

CREDITS

Spel: Yora Rienstra

Naar het boek van: Myrthe van der Meer
Bewerking: Rik van den Bos

Regie: Benno Hoogveld

Vormgeving/lichtontwerp: Hendrik Walther
Techniek: Manon Buscop

Beeld: Anne van Zantwijk

 

SPEELLIJST

DOWNLOADS

 

DOWNLOAD
PUBLICITEITSTEKST

DOWNLOAD

PUBLICITEITSBEELD

DOWNLOAD

TRAILER

DOWNLOAD

SCÈNEFOTO'S

TECHNISCHE LIJST

LICHTPLAN

©2020 door Theaterbureau de Mannen

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon