Aangrijpend, spannend, oergeestig en nog steeds actueel: de Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef Vijand van het volk in 1882. Deze moderne klassieker over corruptie en milieuvervuiling is nu op tournee in de eigentijdse en veelbesproken bewerking van de Schaubühne Berlin.

 

Theatergroep Suburbia speelde deze versie van Vijand van het volk met groot succes voor het eerst in Nederland en ontving een sterrenregen van de media. Nu komt de lang verwachte reprise, gespeeld door een nieuwe generatie topacteurs.

Vijand van het volk gaat over politieke intriges, fake news en integriteit. Zet de klokkenluider Thomas Stockmann zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen? Zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?

 

“Regisseur Albert Lubbers en zijn acteurs bewijzen overtuigend dat idealen fragiel zijn, en het waard zijn om te worden verdedigd.” – Theaterkrant ★★★★

 

“Xander van Vledder speelt Ibsens beroemde vierde akte op indrukwekkende wijze.” – de Volkskrant ★★★★

Tekst: Henrik Ibsen

Vertaling: Léon van der der Sanden

Regie: Albert Lubbers

Spel: Hanne Arendzen, Xander van Vledder, Justus van Dillen, Ruben Brinkman, Wouter Van Lierde/Henriëtte Tol, Titus Boonstra en anderen

Fotograaf: Eddy Wenting & Paulina Matusiak

 

Vijand van het volk

Theatergroep Suburbia

Het lot van een klokkenluider

AGENDA

©2020 door Theaterbureau de Mannen

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon