PRODUCTIEHUIS THEATER ROTTERDAM: ZARAH BRACHT

Children of Happyland

Speelperiode

Tournee is afgerond

Vriendelijke consensus was ooit vanzelfsprekend, maar die tijd is voorbij. We leven in een wereld van tegenstrijdige belangen en blinde vlekken.


Happyland… ooit was het er altijd gezellig. Discussies verliepen er beschaafd, de stoelen waren er ergonomisch, de jassen gewatteerd en de bedoelingen goed. Wie ontevreden of bitter werd, had het aan zichzelf te wijten. Toch?


Nu steeds meer illusies barsten beginnen te vertonen, wordt het zelfs in Happyland steeds moeilijker om te geloven dat alles goed is. Niets is tenslotte zomaar goed, en misschien is dat maar beter ook. Maar hoe moeten we leven met ongemak, onrust en ontluistering?


Children of Happyland is een allegorische wereld, tussen sprookje en nachtmerrie in. Zarah Bracht legt de zenuw van onze tijd bloot: de interactie tussen fragiele ouderen en extreme schreeuwers, onzekere jongeren en agressieve verkopers, complottheorieën en genuanceerde gedachten, naar adem happende ecosystemen en harde economische ingrepen. Beeldend en fysiek geven de acteurs vorm aan blinde vlekken en tunnelvisies, kwetsbaarheid en verdedigingsmechanismen, betogingen en gated communities, angst en moed.


Over Zarah Bracht

Regisseur Zarah Bracht (1990, Hamburg) verhoudt zich tot hedendaagse politieke en sociale thema’s, maar blijft ver van een journalistieke of documentaire benadering. In plaats daarvan onderzoekt ze de sentimenten en driften die onder de oppervlakte van maatschappelijke debatten sluimeren en vertaalt die in magisch realistische werelden. Na Wholesale Destruction en Being wrong and how to admit it is Children of Happyland haar derde voorstelling onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam.


Credits

Concept en regie Zarah Bracht
Spel Dennis Tiecken, Anneke Sluiters, Melyn Chow, Matteo Bifulco, Ashley Ho
Muziek Ata Güner
Scenografie Liesje Knobel

DE VOLKSKRANT

"Ineens is de worstelende toneelpoliticus van Zarah Bracht hoogst actueel."

SPEELLIJST

Children of Happyland
Children of Happyland
Children of Happyland
Children of Happyland

DOWNLOADS

PUBLICITEIT

TECHNIEK

Children of Happyland

technische lijst
trailer

nog niet beschikbaar

nog niet beschikbaar

Beste theaters. Let op: het publiciteitsmateriaal voor seizoen 22/23 is te downloaden via deze pagina.

© 2021 Theaterbureau De Mannen | wijzigingen voorbehouden

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Theaterbureau De Mannen 

WG plein 700

1054 SK Amsterdam

020-3034721

info@theaterbureaudemannen.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram