OPERA ZUID

Een lied voor de maan

Speelperiode

Tournee is afgerond

De mol wil iets doen voor de maan. Die staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit eens bezoek. Hij besluit een lied voor de maan te schrijven. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Het moet rijmen, denkt de mol, en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Een lied rijmt en danst. Maan, staan, gaan, waan, slaan, traan… Maan, laat me niet in de waan… Als hij klaar is gaat de mol ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ’s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?


Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. Tellegen is internationaal vermaard om zijn vele korte dierenverhalen. Zijn werk is geliefd bij jong en oud vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. Verschillende van zijn verhalen zijn op muziek gezet, zoals De genezing van de krekel in de Holland Festival-productie The Cricket Recovers (2011).


Mathilde Wantenaar (1993) heeft als jonge componist haar sporen al verdiend. Zo werkte ze als componist mee aan BOOM! Amsterdam is een opera. En schreef zij de korte kameropera Personar voor het Opera Forward Festival. Nu waagt zij zich aan een eerste grotere opera, Een lied voor de maan, speciaal geschreven voor een jong publiek.De pers over Een lied voor de maan:

“ademt in alles aanstekelijk plezier” **** - NRC

“Hopelijk is driemaal scheepsrecht en krijgt Een lied voor de maan wel die volle zaal met kinderen die de rijmvraag fanatiek beantwoorden met ‘mol’!” - Theaterkrant

NRC

“ademt in alles aanstekelijk plezier” ****

SPEELLIJST

Een lied voor de maan
Een lied voor de maan
Een lied voor de maan
Een lied voor de maan

DOWNLOADS

PUBLICITEIT

TECHNIEK

Een lied voor de maan

nog niet beschikbaar

technische lijst
trailer

op aanvraag via Opera Zuid

nog niet beschikbaar

Beste theaters. Let op: het publiciteitsmateriaal voor seizoen 22/23 is te downloaden via deze pagina.

© 2021 Theaterbureau De Mannen | wijzigingen voorbehouden

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Theaterbureau De Mannen 

WG plein 700

1054 SK Amsterdam

020-3034721

info@theaterbureaudemannen.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram