ERIC VLOEIMANS

Takes on Licks & Brains

Speelperiode

april t/m mei 2022

Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans nodigt bigband Licks & Brains uit voor een concert met spetterende nieuwe versies van zijn eigen muziek. De composities van Vloeimans in een bigband jasje: Gróóts, funky en swingend. “De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rondom mijn muziek”, aldus Vloeimans.


Ook het indrukwekkende repertoire van Licks & Brains wordt niet achterwege gelaten. De achttienkoppige band maakt een aantrekkelijke mix waarop blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien in stukken die zich bewegen tussen een flinke dosis jazz, afrofunk, minimal music, soul, funk en dance. “Met de stukken van Vloeimans verkennen we nieuwe muzikale paden waar andere bigbands zich doorgaans niet aan wagen.” Niet zo gek dus dat de mannen van Licks & Brains laaiend enthousiast zijn over deze samenwerking.


Over Eric Vloeimans:

Deze improviserende trompettist speelt zowel jazz-, pop- en wereldmuziek als met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. In 2020 mocht hij de Edison Jazz Oeuvreprijs aan zijn palmares toevoegen. Hij speelde bij de opening van het Rijksmuseum, op het Koningsconcert en heeft uiteenlopende bewonderaars zoals zijn ex-leerling Kyteman, Koning Willem-Alexander, Armin van Buuren en Matthijs van Nieuwkerk. Een muzikant die de nieuwsgierigheid weet te prikkelen en daardoor een steeds groter publiek aan zich bindt. Niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook zijn innemende podiumpersoonlijkheid. “Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken”, aldus Vloeimans.


Over Licks & Brains:

De achttienkoppige bigband Licks & Brains weet jazz, funk, soul, hip-hop en latin te mengen tot een verrassende mix. Onder de bezielende leiding van Rolf Delfos, een van de beste altsaxofonisten van Nederland, maken ze muziek als een bigband à la New Cool Collective, waarbij minder latin en meer popmuziek door de aderen van de band stroomt. Ze werkten al eerder samen met Benjamin Herman, Joseph Bowie en Kraak & Smaak.


Credits
Met:
Eric Vloeimans en Licks & Brains onder leiding van Rolf Delfos |  Arrangementen: Rolf Delfos

SUBLIME

“De chemie tussen Vloeimans, Delfos en de rest van de band was zeer aanstekelijk”

JAZZ NU

“Ze wekken even verwondering, maar plaatsen je als luisteraar al snel op dansersvoeten”

PROJAZZ

“De composities van Vloeimans worden in een swingende bigband jas gestoken, met als resultaat een hele nieuwe sfeer en energie rondom zijn muziek.”

SPEELLIJST

Takes on Licks and Brains
Takes on Licks and Brains
Takes on Licks and Brains
Takes on Licks and Brains

DOWNLOADS

PUBLICITEIT

TECHNIEK

Takes on Licks and Brains

technische lijst

nog niet beschikbaar

Beste theaters. Let op: het publiciteitsmateriaal voor seizoen 22/23 is te downloaden via deze pagina.

© 2021 Theaterbureau De Mannen | wijzigingen voorbehouden

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Theaterbureau De Mannen 

WG plein 700

1054 SK Amsterdam

020-3034721

info@theaterbureaudemannen.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram