THE JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW & SABRINA STARKE

The Story of Nina Simone

Speelperiode

april t/m mei 2022

Samen met singer-soul-writer Sabrina Starke zoekt The Jazz Orchestra of the Concertgebouw de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me be Misunderstood, Ain’t Got No – I Got Life en veel meer moois. Ode aan jazz- en soullegende en human rights activiste Nina Simone!


Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten.


OVER THE JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Dat ze naast de concertzalen ook in het clubcircuit spetterende shows kunnen geven, lieten ze eerder al zien met o.a. Hammondlegende Dr. Lonnie Smith en Shirma Rouse.


OVER SABRINA STARKE

Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Sabrina heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar hartverwarmende muziek. Waaronder twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards.

OVER NINA SIMONE

Nina Simone had met Nederland een bijzondere band. Na een heftige periode waarin ze zich als ‘mainstream’ster steeds meer ging inzetten voor de civil rights problematiek raakte haar carrière in de VS in het slop.  Ze verhuisde naar Nederland in de jaren 80 en met behulp van vrienden kreeg ze haar leven weer op de rit. Een nieuwe periode van haar carrière begon die leidde tot grote Europese successen.


Nina Simone zelf trad ook ooit op met een Nederlandse bigband. Ze werd in 1971 uitgenodigd om met Boy’s Big Band te spelen, die onder leiding stond van de legendarische Boy Edgar.


Credits beeld: Kern Thompson en Photograph by Jack Robinson, the Jack Robinson Archive, LLC; www.robinsonarchive.com


SPEELLIJST

The Story of Nina Simone
The Story of Nina Simone
The Story of Nina Simone
The Story of Nina Simone

DOWNLOADS

PUBLICITEIT

TECHNIEK

The Story of Nina Simone
scènefoto's

niet beschikbaar

trailer

niet beschikbaar

Theaterbureau De Mannen 

WG plein 700

1054 SK Amsterdam

020-3034721

info@theaterbureaudemannen.nl

© 2021 Theaterbureau De Mannen | wijzigingen voorbehouden

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram