LAVINIA MEIJER

Untitled 2

Speelperiode

april t/m mei 2022

Harpiste Lavinia Meijer blaast harpmuziek eigenhandig nieuw leven in en voegt een hoofdstuk toe aan de geschiedenis van deze muziek. Met haar meerdelige Untitledzet ze een duidelijk statement neer: “Muziek is de stem van de toekomst. Luister en zie de impact en kracht die muziek in zich heeft en die onlosmakelijk verbonden is met het verleden, heden en toekomst.” Muziek geeft haar visie. Een visie waarmee ze muziek creëert voor een nieuwe stijlperiode. En dat roept vragen op. Want leven we niet altijd in herhalingen en oude gewoontes? In welke stijlperiode leven we nu?


Geïnspireerd door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson bouwt Lavinia met Untitled aan een veelomvattend kunstwerk met verschillende invalshoeken. Ze verbindt de muziek met haar persoonlijke ervaringen en ontdekkingen. In combinatie met beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities omvat Untitled een kijkje in de keuken van deze veelzijdige artieste.


Over Lavinia Meijer:

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden- en platina-status.

THE WASHINGTON POST

"Lavinia Meijer proves that one of the world's olders instruments has a voice in contemporary music."

NRC ****

“Lavinia Meijer behoort tot de musici die hun kunst uit haar parallelle universum willen bevrijden en een rol willen geven in maatschappelijke vraagstukken”

Trouw ****

(...) de som van één en één moet drie zijn. Daarin slaagt Meijer met vlag en wimpel (...)

SPEELLIJST

Untitled 2
Untitled 2
Untitled 2
Untitled 2

DOWNLOADS

PUBLICITEIT

TECHNIEK

Untitled 2

trailer

nog niet beschikbaar

Beste theaters. Let op: het publiciteitsmateriaal voor seizoen 22/23 is te downloaden via deze pagina.

© 2021 Theaterbureau De Mannen | wijzigingen voorbehouden

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Theaterbureau De Mannen 

WG plein 700

1054 SK Amsterdam

020-3034721

info@theaterbureaudemannen.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram