PRODUCTIEHUIS THEATER ROTTERDAM: ARIAH LESTER

VIAJERO DEL AMOR [A Lover’s Journey]

Speelperiode

Tournee is afgerond

Een popopera over liefde en migratie


“Is het een illusie dat een man zoals ik de wereld kan veranderen? Gezien mijn afkomst, en denkend aan wie ik ben?”. ARIAH LESTER zingt in het Spaans, praat Engels, gebruikt Nederlandse/Engelse boventiteling en zet zo alles op alles om een brug te vormen, een spiegel te zijn waarin werelden die ver uit elkaar liggen, kunnen reflecteren en met elkaar kunnen praten.


VIAJERO DEL AMOR [A Lover’s Journey] is het verhaal van L. Een man uit Venezuela met een spiegelhart die op een papieren bootje de Atlantische zee overstak en op zoek ging naar een beter leven. De Amazone-jungle, vervalste papieren, wapens, advocaten en spiegels zijn elementen die, in de vorm van een moderne musical, het semi-fictionele leven van L. omringen.


De charismatische performer ARIAH LESTER maakt internationaal snel furore. Met zijn heldere countertenor loodst hij zijn publiek een wereld binnen waar de ene realiteit haast onmerkbaar overgaat in de andere. In 2017 won hij de Sabam Jongtheaterschrijfprijs bij Theater Aan Zee en in 2019 ontving hij een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs.


Na THE GATE is VIAJERO DEL AMOR [A Lover’s Journey] Lesters tweede voorstelling onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam in coproductie met O. in het kader van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten.

THEATERKRANT

"Enerzijds is hij ARIAH LESTER, uitbundig theatraal icoon en anderzijds Lester Arias, die bevraagt of theater meer kan zijn dan een illusie.”

JURYRAPPORT BNG BANK THEATERPRIJS N.A.V. THE GATE

Wat Lester teweegbrengt bij het publiek is meer dan indrukwekkend: hij weet de meest uiteenlopende toeschouwers om zijn vinger te winden.”

OPERADAGEN AWARDS 2018

“A theatre maker, song writer and rock artist from Venezuela, ARIAH LESTER’s star is rising dramatically. His performances are appealing and his style is completely original as he challenges the audience to enter a domain of limitless fantasy."

SPEELLIJST

VIAJERO DEL AMOR
VIAJERO DEL AMOR
VIAJERO DEL AMOR
VIAJERO DEL AMOR

DOWNLOADS

PUBLICITEIT

TECHNIEK

VIAJERO DEL AMOR

technische lijst

nog niet beschikbaar

Beste theaters. Let op: het publiciteitsmateriaal voor seizoen 22/23 is te downloaden via deze pagina.

© 2021 Theaterbureau De Mannen | wijzigingen voorbehouden

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Theaterbureau De Mannen 

WG plein 700

1054 SK Amsterdam

020-3034721

info@theaterbureaudemannen.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram