top of page

downloads

OPERA ZUID

Orphée aux Enfers

OPERA ZUID

t/m jun '23

In de komische opera Orphée aux Enfers geeft meester-satiricus Jacques Offenbach de klassieke mythe een draai. Euridyce haat de muziek van Orfeo, wijst haar burgerlijke leven af en reist met haar minnaar Pluto naar de onderwereld. De goden, verveeld met hun rijke en machtige levens, besluiten Euridyce te volgen. Hun verschijning in de onderwereld leidt uiteindelijk tot een extravagant, vrolijk en bevrijdend feest.


Na het enorme succes van Fantasio (2019) regisseert Benjamin Prins opnieuw een opera van Offenbach bij Opera Zuid. Orphée aux Enfers is een parodie op de oudheid en toont het conflict tussen hel en paradijs. De magie van de goden sluit naadloos aan bij de bruisende muziek van Offenbach. ‘De muziek is kwetsbaar als een zeepbel én extreem extravagant.’


In de regie van Benjamin Prins speelt de opera zich niet alleen af in de oudheid maar haakt het stuk ook in op de actualiteit. ‘Ik ga pingpongen met tijdlijnen’. Met een uitstapje naar de 18e eeuw, een knipoog naar politici uit de 21e eeuw en zo keren we terug naar de Atheense Akropolis in de oudheid.


Orphée aux Enfers wordt uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

OPERA ZUID
trailer
extra
Star

niet beschikbaar

publiciteitsbeeld
Star

OPERA ZUID
scènefoto's
Star

nog niet beschikbaar

publiciteitstekst
Star

Star

nog niet beschikbaar

OPERA ZUID
OPERA ZUID
OPERA ZUID

downloads

bottom of page