top of page

downloads

REDO, DENDEN EN HET AAO

REMLA

REDO, DENDEN EN HET AAO

sept - dec '23

Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling REMLA. Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend in de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding. Die zoektocht begint met het nemen van een eerste stap, met als uitgangspunt hun roots.


Tijdens de première in De Meervaart in februari 2022 liep Redo een ernstige blessure op waardoor de rest van de tournee geannuleerd moest worden. Inmiddels is hij volledig hersteld en zijn we verheugd dat deze voorstelling alsnog te zien zal zijn.


Over de makers:

> Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ en ontving in 2020 een Koninklijke onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

> Denden Karadeniz is bekend van tv-programma’s als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time To Dance en is artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Theatre.

> Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) treedt op van Granada tot en met Bagdad en heeft meerdere succesvolle theaterproducties op zijn naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van Liefde en Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg.

DANS: REDOUAN AIT CHITT & DENDEN KARADENIZ
MUZIEK: AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST
CHOREOGRAFIE: SHAILESH BAHORAN I.S.M. REDOUAN AIT CHITT & DENDEN KARADENIZ
MUSICAL COÖRDINATOR: ANASTASIS SARAKATSANOS
ARTISTIEK ADVIES: ICK DANS AMSTERDAM
DRAMATURGIE & MUZIKAAL ADVIES: MOHAMED AADROUN
DECOR & ONTWERP: MIKE DEN OTTOLANDER
KOSTUUM: ARNOLD PUT
GELUID: KHALIL KHOURY
LICHT: MENNO DROST
TOURNEEPLANNING: THEATERBUREAU DE MANNEN
PRODUCTIE: MEERVAART
COPRODUCTIE: AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST & ICK DANS AMSTERDAM
BEELD: GUILLERMO MARIANO

REDO, DENDEN EN HET AAO
extra
Star

niet beschikbaar

Star

REDO, DENDEN EN HET AAO
scènefoto's
Star

niet beschikbaar

Star

REDO, DENDEN EN HET AAO
REDO, DENDEN EN HET AAO
REDO, DENDEN EN HET AAO

downloads

bottom of page