Bullhorn

Wouter Planteijdt

Onder de regie van Eva Bauknegt wordt Bullhorn een persoonlijke theateravond. Geen zorgen: Planteijdt laat ook zijn gitaar spreken!

 

Wouter Planteijdt liet met de veelgeprezen band Sjako! voor het eerst serieus van zich horen in de jaren tachtig. In het theater kennen we Wouter vooral van de uitstekende rugdekking die hij geeft aan kleinkunstenaars. Hij trad op met Jeroen van Merwijk, Marcel de Groot, Frans van Deursen en Maarten van Roozendaal en ondersteunde de laatste twee seizoenen Sanne Wallis de Vries en Paul de Munnik bij hun ‘solo’. Naar eigen zeggen speelt Wouter dan ook goed ‘cabaretgitaar’, maar kenners weten dat hij virtuoos kan zijn en uitblinkt in fijnzinnig spel. Vorig jaar augustus kwam er weer een stel prachtige songs opborrelen bij de gitaarmaestro.

 

Deze keer zocht Planteijdt contact met Gerco Aerts en Mischa Porte om de songs verder uit te werken. De ‘open’ speelstijl van deze virtuoze ritmesectie bleek mooi aan te sluiten bij het karakter van de nieuwe nummers. Op deze eigenzinnige muzikale theateravond staan de songs en verhalen van Planteijdt centraal.

Wouter Planteijdt is de gitarist en zanger van o.a. Sjako!, Hans Dulfer’s Reflud, Maarten van Roozendaal’s En Noem Het Maar Vrienden, Groep Fosko, Jeroen Van Merwijk, Viggo Waas, Corrie van Binsbergen, Ricky Koole, Frans Van Deursen, Hadewych Minis, Morzelpronk, Sanne Wallis de Vries, Spanjers Dijsseldonk & Planteijdt en Paul de Munnik. Als producer werkte hij voor o.a. The Yearlings, Jelka van Houten, JB Meijers, Paul de Munnik, Maarten Veldhuis, Ma Rain, Beatrice van der Poel, Jeroen van Merwijk en Frans van Deursen. Hij bracht onder de naam Panteydt twee solo-albums uit: “W” (1998) en Jotters Whiffle (2000).

“Bij Planteijdts fantastische, lange gitaarsolo in het lied Toverkleuren zit je op het puntje van je stoel.” – NRC over Goed Jaar van Paul de Munnik

 

Mischa Porte speelt met o.a. Pitou, Luwten, Björn van der Doelen, Remy van Kesteren, Morris Kliphuis en Pablo van der Poel. Gerco Aerts speelt met o.a. André Manuel, B-Movie Orchestra, Michael Prins, Jim Keaveny en Jelka van Houten.

Gitaar en zang: Wouter Plantijdt

Drums: Mischa Porte

Contrabas: Gerco Aerts

Regie: Eva Bauknegt

Fotograaf: Rob Becker

AGENDA

© 2020 door TbdM/ERW

wijzigingen voorbehouden

Volg ons:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon